Drie praktische tips over cold calling

Drie Tips Voor Social Selling Project

Bij cold calling kunt u weinig improviseren. Zorg er daarom ook voor dat u weet wat u doet. In deze blog geef ik drie praktische tips die helpen om cold calling op de juiste manier uit te voeren

Tip 1: Benoem de achternaam

Wanneer u iemand aan de telefoon heeft, benoem dan bij de begroeting de achternaam van deze persoon. Mensen vinden het vaak fijn om hun eigen naam te horen. Ook is het zo dat zij hierdoor vaak aandachtiger naar u luisteren.

Tip 2: De juiste persoon aan de lijn

Het is goed om te weten of u de juiste persoon aan de telefoon heeft. In de openingszin doet u dat op een ‘cryptische’, beetje wollige, manier. Een goede openingszin is bijvoorbeeld: “Ik ben op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor het werven van prospects binnen (organisatie ABC); In hoeverre ben ik dan bij u aan het juiste adres?

Tip 3: Een sterke elevatorpitch

Een sterke elevatorpitch bevat drie elementen: 1. een beschrijving van ‘de pijn’ 2. hoe voorkomt of verhelpt u die ‘pijn’ 3. wat is uw USP daarbij.

Samenvattend

Zorg altijd voor een goede kwalificatie tijdens cold-calling. Controleer daarom of u met de juiste persoon spreekt om op dit moment over dit onderwerp een afspraak te plannen. Daarbij is het stellen van (open) vragen essentieel.

Acquiro | Koude Acquisitie

Ik ben Victor Bonke en heb een enorme passie voor koude acquisitie. Terwijl collega’s vaak tevergeefs koude acquisitie plegen, lukte het mij altijd wél om afspraken te maken. Pas later kwam ik erachter dat dit een talent is, en dat dit niet iedereen gegeven is. Daarom heb ik mijn ervaringen met ‘cold calling’ omgezet in diverse presentaties, trainingen en workshops.

Om je alvast op weg te helpen:

  • Gratis Acquisitietips in je mailbox
  • Vraag mijn boek “Koud bellen: brrr…” aan (ik geef er 750.000 GRATIS weg!)
  • Abonneer je op mijn YouTube kanaal voor Acquisitie tips.

Ontdek de Virtuele Acquisitie Assistent

Krijg hier toegang tot je eigen ChatGPT Acquisitie Assistent die je helpt met al je vragen over acquisitie

Vraag de VAA op!
Zoeken