Social Selling

Veel mensen hebben een LinkedIn profiel, maar niet iedereen doet er echt iets mee. Ze reageren af en toe onder een post, verzamelen wat likes of kijken naar het profiel van een potentiële klant voordat ze op bezoek gaan. Social Selling kan hier verandering in brengen. Social Selling is een term die misschien niet bij iedereen bekend is. Het is voor marketing en sales een goede aanvulling om nieuwe potentiële klanten te benaderen. Bij Acquiro leer je alles over Social Selling met behulp van een van onze Social Selling trainingen of presentaties!

Bel direct: 040-20 28 039!

 

Wat is Social Selling?

Social Selling is het proces waarbij verkopers gebruikmaken van social media om in contact te komen met potentiële klanten. Hierdoor is het mogelijk om relaties op te bouwen met nieuwe mensen en uiteindelijk zakelijke deals te sluiten. Als expert deel je online kennis via social media op die kanalen waar je potentiële klant zich begeeft. Vervolgens ga je de interactie aan met je volgers. Social Selling heeft als doel om waarde te creëren voor de lezer door waardevolle kennis te delen. Daarnaast is het belangrijk om online zaadjes te planten in het hoofd van de bezoeker, zodat ze van jouw bestaan weten.

Social Selling - Acquiro

Social Selling via LinkedIn

LinkedIn is een krachtig platform voor Social Selling, maar veel salesmensen halen er nog niet het maximale uit. Ze zijn passief aanwezig, reageren slechts sporadisch op berichten en maken zelden gebruik van de volledige mogelijkheden die LinkedIn biedt. Kortom, het volle potentieel wordt nog niet benut. 

Er zitten veel voordelen aan Social Selling via LinkedIn. Volgens het LinkedIn State of Sales-rapport van 2022 maken managers die Social Selling inzetten 51% meer kans om het gestelde salesquotum te halen en verkoopt 78% van de managers meer dan vakgenoten die geen gebruik maken van social media.

Social Selling via LinkedIn is dus iets waar je als bedrijf eigenlijk niet meer omheen kan. In een wereld waarin de digitalisering steeds verder toeneemt, is het belangrijk om online aanwezig te zijn.

LinkedIn cursus volgen?

Social Selling via LinkedIn is heel belangrijk als verlengstuk van jouw sales strategie. Maar hoe begin je met Social Selling via LinkedIn en welke stappen moet je volgen om een succesvolle Social Selling strategie op te zetten? Bij Acquiro kunnen wij jullie hier mee helpen. Wij bieden namelijk een speciale LinkedIn cursus aan waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen om daadwerkelijk nieuwe potentiële klanten te verzamelen. Bij deze LinkedIn cursus vertelt Victor Bonke alles over het optimaliseren van een LinkedIn profiel, het opstellen van een contentstrategie, hoe je prospects kunt vinden en hoe je deze effectief kunt benaderen. Ben je geïnteresseerd in het volgen van een LinkedIn cursus? Maak dan snel een afspraak!

LinkedIn tips

Het starten met Social Selling LinkedIn kan lastig zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Met deze LinkedIn tips zorg je er in ieder geval voor dat jouw profiel alvast voorzien is van een goede basis:

  1. Zorg voor een geschikte profielfoto.
  2. Voeg een achtergrondfoto toe.
  3. Maak van de headline meer dan alleen je functietitel.
  4. Zet je vaardigheden op een rijtje.
  5. Zorg voor aanbevelingen.
  6. Laat zien dat je een passie hebt om te leren en te groeien.
  7. Deel relevante content met je publiek, oftewel biedt waarde aan de lezer.

Boek een presentatie of training voor LinkedIn bij Acquiro

Wil je meer weten over hoe onze training over Social Selling via LinkedIn jouw team kan helpen om meer klanten binnen te halen? Neem dan nu contact met ons op en boek een in-company training of een presentatie. Je kan ons telefonisch bereiken op 040-2028039 of per mail op victor@acquiro.nl. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voordelen van Social Selling via LinkedIn voor jouw organisatie. Met onze praktische en interactieve training of presentatie zetten we jouw team op weg naar succesvolle acquisitie via LinkedIn. Naast Social Selling kun je bij ons ook terecht voor een training in koude acquisitie!

Ontdek de Virtuele Acquisitie Assistent

Krijg hier toegang tot je eigen ChatGPT Acquisitie Assistent die je helpt met al je vragen over acquisitie

Vraag de VAA op!
Zoeken