Timing bij koude acquisitie (deel 2)

tijd is alles

In deze blogpost: Wat zijn goede tijden en wat zijn slechte(re) tijden? Hoe ga je zo efficiënt en effectief mogelijk om met je schaarse acquisitietijd?

Effectieve en minder effectieve dagen

Vraag dezelfde eerdergenoemde doorsnee-verkoper naar de dagen waarop hij koud belt en hij zal antwoorden: “Elke dag is een goede dag om te bellen. Ik weet immers toch niet of het gesprek uitkomt, dus hoef ik ook niet selectief te zijn.”

Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat er wel degelijk goede en minder goede dagen zijn om te bellen.

Maandag is bijvoorbeeld een typische ‘slechte’ dag om te bellen; het lijkt wel of heel Nederland op die dag bezig is te plannen wat ze van dinsdag tot en met vrijdag zullen gaan doen. Als je dan tóch op maandag wilt of moet bellen, doe het dan in ieder geval pas ’s middags.

Ook de woensdagmiddag blijkt een moeilijk dagdeel. Het kan te maken hebben met kinderopvang voor de vrije woensdagmiddagen, maar dat vermoeden kan ik niet onderbouwen met feiten.

En door de meesten wordt de vrijdag ook als een buitengewoon lastige dag ervaren. Veel mensen hebben dan een atv-dag of de wekelijkse vrije dag in verband met hun vierdaagse werkweek.

Overigens verschillen de meningen over de vrijdagen behoorlijk. Sommigen zweren juist bij de vrijdag omdat iedereen dan zo relaxed is omdat ze het weekend voor de boeg hebben en daardoor toegankelijker zouden zijn voor koude acquisitie. Mijn ervaring is echter dat je de vrijdag als beldag beter kunt vermijden.

Blijven de dinsdag, woensdagochtend en donderdag over als dagen waarop het effectiever bellen is dan op andere dagen.

Conclusies

Mocht je in de gelegenheid zijn te kiezen welke dagen je koud gaat acquireren, zet dan de dinsdag, donderdag en woensdagochtend in je agenda als dé dagen om te bellen. Begin dan om 8 uur al met bellen, neem om 9 uur even een break, ga door tot 11.30, lunch tot 12 uur en bel van 12 tot 14 uur. Dan heb je weer een korte pauze, waarna je doorgaat tot 16 uur. Neem dan om 16 uur een kop soep van een bekend merk en bel daarna met nieuwe energie tot 17.45 uur.

Als je dit schema aanhoudt, zul je een heel effectieve beldag hebben (mits je uiteraard mijn andere adviezen over koude acquisitie ook opvolgt…).

Back To Top
Zoeken

Ontdek de Virtuele Acquisitie Assistent

Krijg hier toegang tot je eigen ChatGPT Acquisitie Assistent die je helpt met al je vragen over acquisitie

Vraag de VAA op!